Chi Kung bij burn-out: vind je energie terug!

Lichamelijk uitgeput en geestelijk leeg: zo kun je je voelen met een burn-out. Het kan iedereen overkomen die het uiterste van zichzelf vraagt. Ook als je jong bent! In je herstel van burn-out kan Chi Kung een actieve rol spelen. Chi Kung (of Qi Gong) is bewegen zonder intensieve cardio of stretches. Heel simpel op het oog, en toch verbetert je energiebalans ervan. 

Uit je hoofd, in je lijf

Misschien herken je jezelf niet meer. Waar ben jij, die zo veel ballen hoog hield, op het werk en privé? Je kunt je nauwelijks nog concentreren op je favoriete serie… Chi Kung helpt je te focussen op je ademhaling en uit je hoofd te komen. Het is eigenlijk aandachtig bewegen. Dat geeft ontspanning en brengt je in contact met je lijf.

Hoe werkt dat dan, Chi Kung?

Bij Chi Kung leer je een aantal basishoudingen – staand of zittend – en vloeiende bewegingen. Staan als een boom, noemen we dat. Met je wortels in de aarde en takken die zich aanpassen aan wat er speelt. De bewegingen maken energie los en laten deze in al je lichaamscellen circuleren. Dit maakt je mentaal sterker en fysiek fitter. 

Chi Kung en burn-outcoaching

Het is heel goed mogelijk om Chi Kung te combineren met verschillende vormen van burn-outcoaching en -therapie. Bespreek wel met je coach of behandelaar dat je dit wilt gaan doen.

Wat Chi Kung/Qi Gong doet

  • maakt je bewuster van je lijf
  • verhoogt je energieniveau
  • zorgt voor rust en ontspanning
  • geeft je zelfvertrouwen terug
  • versterkt burn-outcoaching

Chi Kung-lessen in Alkmaar/Oudorp

Je kunt meedoen in een van mijn Chi Kung-groepen of een afspraak maken voor individuele lessen. Om het meeste effect te bereiken, is het wel goed om ook zelf te oefenen. Omdat de oefeningen eenvoudig zijn, is dat overal mogelijk: thuis, op je werkplek en zelfs buiten.

Wil je Chi Kung ervaren? Bel of laat je gegevens achter. Dan neem ik contact met je op.

Staat jouw klacht er niet bij?

Zou acupunctuur of Chi Kung ook helend kunnen werken voor jouw klachten? Die kans is zeker aanwezig. Bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur vind je een  lijst met indicaties, die is opgesteld door de WHO.

Vind je jouw aandoening niet terug op mijn site? Dan kun je altijd met mij bespreken of acupunctuur of Chi Kung jou toch kan helpen. Stel je vraag of bel 072-5619528.
Voor acute klachten – zoals een blaasontsteking of een hartinfarct – neem je natuurlijk altijd contact op met de huisarts!