Wat kan acupunctuur voor mij doen?

Acupunctuur is inzetbaar bij tal van fysieke en mentale aandoeningen bij volwassenen en kinderen. Ik noem er hier een aantal; de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur vermeldt nog veel meer indicaties. Vraag jij je af of acupunctuur jou kan helpen? Stel je vraag dan via het contactformulier of pak de telefoon.

Acupunctuur kan goed worden toegepast in combinatie met reguliere medische behandelingen. Overleg wel altijd met je huisarts of specialist als je acupunctuur overweegt. En check of een behandeling misschien deels wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

Andere vormen van acupunctuur

Moxa

Soms kies ik in plaats van naaldjes (of als aanvulling) voor een moxa-behandeling, met een brandende stick van gedroogd bijvoetskruid (moxa). Door deze vlak boven de huid op een acupunctuurpunt te richten, wordt de bloedsomloop – en daarmee de energiestroom – lokaal verwarmd en gestimuleerd. Voor een vergelijkbaar effect kan ik ook een moxa-lamp inzetten. Deze geeft warmte af via minerale platen. 

Cupping

Als ondersteuning op de acupunctuurbehandeling kan ik cupping toepassen. Deze techniek is bedoeld om gifstoffen uit het lichaam af te voeren. Dit doe ik door met kopjes op bepaalde punten op het lichaam een cirkelvormig vacuüm te creëren. De afdrukken die hierdoor op de huid ontstaan, trekken weer weg.