Wat kan Chi Kung voor mij doen?

Chi Kung schept de voorwaarden voor je lijf om ontspannen te ademen. Die ademhaling brengt levensenergie (Chi of Qi) via je bloedsomloop tot diep in je organen. Als je Chi Kung regelmatig toepast, verbetert je energiebalans. En dat is goed voor je fysieke en mentale vitaliteit, je spijsvertering, immuunsysteem, spieren en gewrichten.

Chi Kung helpt bij:

  • herstel van burn-out
  • energieverlies na borstkankerbehandeling
  • omgaan met hoofdpijn en migraine
  • onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK)
  • verbeteren/op peil houden van vitaliteit

Heb je een andere klacht of aandoening en hoop je dat Chi Kung je kan helpen?

De kern van Chi Kung/Qi Gong

Het sleutelwoord bij Zhan Zhuang Chi Kung is ‘vloeiend’. Bij Chi Kung gaat het niet om presteren, spierspanning en stretches. Je wordt op een andere manier krachtig, door de levensenergie vrij en ritmisch te laten stromen. Het bereikt al je cellen en daarin zit voor jou de winst.

Chi Kung laat zich goed vergelijken met het ritme van de natuur. Ook daar is sprake van vloeiende, zich herhalende patronen en juist daardoor gaat het altijd goed. De oefeningen die we doen, zijn zacht en rond. En toch, net als in de natuur, kom je door deze eenvoud in bloei.

Dankzij Chi Kung kun je rust en welzijn terugvinden die je misschien lang kwijt was. Je lichaamsgeheugen slaat dit vervolgens op. En dit alles heeft een sterk positief effect op je fysieke en mentale gezondheid.